COMUNICATE, SONDAJE, ANUNTURI, INFORMARI DEZBATERI

 

 

 

 

 

 

Viata Culturala - Orasul Piatra Neamt

 

 

Istoric Teatrul Tineretului Piatra-Neamt

In anul 1958 arhitectul Carol Zane finalizeaza constructia cladirii, insa aceasta devine activa si disponibila pentru public abia din anul 1961.

In Piatra-Neamt au sosit in fiecare an unii dintre cei mai buni absolventi ai Institutului de Teatru, printre care se numara si: Florin Piersic, Horatiu Malaiele, Maia Morgenstern, Ileana Stana Ionescu, Virgil Ogasanu, Valentin Uritescu, Mitica Popescu, Oana Pellea si altii.

Prezenta atator nume mari ale teatrului romanesc a creat asa numitul "spirit de echipa", iar prestigiul institutiei a cunoscut o crestere semnificativa chiar si pe plan international.

In zilele noastre, Teatrul Tineretului ramane unul dintre cele mai dinamice teatre din tara, 70% dintre actori avand o varsta medie de sub 30 de ani.

Repertoriul celor care au activat si activeaza la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamt este compus din piese contemporane, atat piese romanesti cat si straine.

 

 

 

BIBLIOTECA JUDETEANA - G.T. KIRILEANU NEAMT

 

Biblioteca Judeteana "G. T. KIRILEANU" Neamt coordoneaza activitatea tuturor bibliotecilor publice din judet si serveste - în principal - interesele de informare, studiu, lectura, educatie si recreere ale utilizatorilor din municipiul Piatra-Neamt si intreg judetului Neamt, prin servicii care asigura accesul nediscriminatoriu la propriile fonduri (colectii si baza de date), precum si la alte surse, accesibile ei din exterior.

Pentru a-si indeplini misiunea sa esentiala, biblioteca constituie, prelucreaza, organizeaza, dezvolta, conserva si valorifica stiintific, conform resurselor alocate si intereselor utilizatorilor, colectii reprezentative de carte, periodice si alte documente purtatoare de informatii, din orice domeniu al cunostintelor umane, realizate în diferite formate si pe orice fel de suport.

Totodata, Biblioteca Judeteana "G. T. KIRILEANU" Neamt are misiunea de onoare de a conserva si valorifica mostenirea culturala si patrimoniala a carturarului G.T. Kirileanu, contribuind decisiv la perpetuarea memoriei ilustrului bibliotecar si editor.