COMUNICATE, SONDAJE, ANUNTURI, INFORMARI DEZBATERI

 

 

 

 

 

 

 

 

BIROUL GOSPODĂRIE mUNICIPALĂ

 

Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân

- În cadrul adăpostului de câini fără stăpâni administrat de către SC Salubritas SA, procedurile pentru adopție, adopție la distanță și revendicări sunt conforme cu legea nr. 258/2013 care reglementează gestionarea câinilor fără stăpâni.
- Adopția/revendicarea câinilor se face gratuit, pe baza declarației-angajament al cărei model o găsiți mai jos:

          - formular revendicare/adopție persoane fizice (format .doc)

          - formular revendicare/adopție persoane juridice (format .doc)

 

Tăieri definitive/tăierea coronamentului/toaletarea) arborilor

- Se completează cererea de mai jos și se trimite online pe adresa de email infopn@primariapn.ro sau se depune fizic la sediul Primăriei Piatra-Neamț, la camera 20.

          - cerere (format .doc)
- Cererea este preluată de către Serviciul de Gospodărire Comunală și Investiții care împreună cu o comisie formată din Direcția Silvică, Direcția Agricolă și Agenția pentru Protecția Mediului Neamț  iau deciziile cu privire la cererile primite.

- Menționăm că arborii care vor fi igienizați sunt numai cei uscați, în curs de uscare și cei amplasați pe domeniul public la o distanță mai mică de 2 metri de imobile.

 

♦ Înscriere în Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale

Având în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii nr. 714 din 26 mai 2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, persoanele fizice și juridice, proprietari a spațiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare au obligația de înscriere în registru a sistemului de epurare în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate.
Obligația înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului.
          - formular de înscriere în registru (format .pdf)