COMUNICATE, SONDAJE, ANUNTURI, INFORMARI DEZBATERI

 

 

 

 

 

 

Accesibilizarea spațiului public pentru persoanele cu deficiențe de vedere

În cursul lunii ianuarie, Primăria municipiului Piatra Neamţ a colaborat cu Asociația pentru Dezvoltare Urbană în privinţa accesibilizării spațiului public pentru persoanele cu deficiențe de vedere.
În urma acestei colaborări au fost realizate trei hărţi:
1)    “Zonele (unităţile teritoriale de referinţă) din municipiul Piatra Neamţ”;
2)    “Transport în comun din municipiul Piatra Neamţ”;
3)    “Arterele principale din municipiul Piatra Neamţ”.
Aceste reprezentări grafice sunt desenele simplificate care pot fi înțelese de persoanele nevăzătoare având texturi explicative și loc suficient pentru a fi explorate cu degetele. Graficele în relief sunt necesare ca o persoană să poată înțelege proporții, forme și concepte (mai sus, mai mare, mai la dreapta, ș.a.m.d.).
Cu ajutorul Fundației Orange, Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană va pune, în mod gratuit, la dispoziţia Asociaţiei Nevăzătorilor din România-Filiala judeţeană Neamţ aceste planşe printate în relief.
Persoanele interesate pot beneficia de versiunile digitale ale acestor reprezentări grafice, prin descărcarea de pe site-ul instituţiei, şi mai apoi ele pot fi embosate manual,  în câteva minute, de către membrii familiei, cu aracet, silicon sau direct cu un pix pe spatele foii, apăsând pe o suprafaţă moale (ex.: spatele unui mousepad).
- hartă tactilă municipiului Piatra Neamţ (format .pdf)


../common/calendar Postat la data de: 03.02.2022