COMUNICATE, SONDAJE, ANUNTURI, INFORMARI DEZBATERI

 

 

 

Parking Piatra Neamt - Blocari - Deblocari - Amenajari

 

 

 

 

 

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PIATRA NEAMŢ
Adresa: Str. Ştefan cel Mare, nr. 6-8, Piatra Neamţ, RO-610101
Telefon: 0040 233 218991, Telefonul cetățeanului 0040 233 210872
E-mail: infopn@primariapn.ro
Fax: 0040 233 215374
 
 

                                                           

 

 

Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice"
- cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională-
"Investiţii pentru viitorul dumneavoastră"

 

"Municipiul Piatra-Neamț, inovație și informatizare pentru cetățeni și mediul de afaceri"

 

"Pentru informatii detaliate despre celelalte programe operationale cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro"

 

 

"Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României"

 

 
 
 
 
 
 

Piatra Neamț a adoptat recent Declarația "Piatra Neamț 2020 - Oraș Inteligent"

Pentru detalii dați click aici

 

Din luna iunie vor scădea chiriile ANL în municipiul Piatra-Neamț

Prin OUG nr. 30/2017 pentru modificarea și completarea art. 8 din Legea nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe și HG nr. 304/2017 privind...
../common/calendar Postat la data de: 26.05.2017

Rezultate finanțări nerambursabile - a doua sesiune

Rezultate finanțări nerambursabile de la bugetul local, sesiunea a doua, anunțate în urma întrunirii comisiei de specialitate în data de 18.05.2017
- ../common/calendar Postat la data de: 18.05.2017

Dispoziția nr. 1137 din 22.06.2017

Privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Piatra Neamţ în şedinţă ordinară pentru data de 29.06.2017 ora 15:00 în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Piatra Neamţ din str. Ştefan cel Mare nr. 6 – 8, cu următoarele proiecte al ordinei de zi:
- detalii (format .pdf)


../common/calendar Postat la data de: 22.06.2017

Actualizare dosare - locuințe ANL

Ordinea de priorități a solicitanților de locuințe ANL cu dosare actualizate în perioada 03.04.2017 - 15.05.2017 și care au îndeplinit criteriile de acces la acest tip de locuințe - detalii (format .pdf)


 


../common/calendar Postat la data de: 14.06.2017
« Înapoi

Organizare dezbatere publică - PUG

     Municipiul Piatra Neamț, cu sediul în strada Ștefan cel Mare, nr. 6-8, jud. Neamț, titular al planului, anunță publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de plan, finalizarea raportului de mediu și organizarea dezbaterii publice pentru proiectul de plan propus și raportul de mediu pentru Planul Urbanistic General al municipiului Piatra Neamț.
     Dezbaterea publică va avea loc în data de 21 februarie 2017, ora 11.00, la Pavilionul Expozițional Municipal, bd. Republicii, nr. 17, municipiul Piatra Neamț, jud. Neamț.
     Proiectul de plan și Raportul de mediu pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț, cu sediul în municipiul Piatra Neamț, P-ța 22 Decembrie, nr. 5, de luni până vineri între orele 9.00 - 12.00.
     Comentariile și propunerile se primesc în scris la sediul APM Neamț, până la data de 20.02.2017.
► Memoriu general propuneri urbanistice - PUG Municipiul Piatra Neamț - detalii (format .pdf)
► Propunerile (P) PUG, sintetizate pe domenii, pentru integrarea consideraţiilor de mediu, din perspectiva promovării dezvoltării durabile a municipiului Piatra Neamţ - detalii (format .pdf)
► Reglementări urbanistice - detalii (format .jpg)
► Raport de mediu pentru actualizare PUG Municipiul Piatra Neamț - detalii (format .pdf)
► Anexa nr. 1 - Raport de mediu pentru actualizare PUG Municipiul Piatra Neamț - detalii (format .pdf)


../common/calendar Postat la data de: 04.01.2017

Suspendare risc epidemiologic pentru HPAI

Autoritatea veterinară centrală a transmis că interdicțiile stabilite pentru zonele de risc epidemiologic pentru HPAI (influența aviară de înaltă patogenitate)se suspendă ca urmare a faptului că...
../common/calendar Postat la data de: 15.06.2017

Campania R.I.S.C.

Atunci când data de 13 cade într-o zi de marţi, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenţă prin unităţile subordonate, desfășoară sub sloganul „Preveniți...
../common/calendar Postat la data de: 13.06.2017


 

 

Obiective Turistice

 

 

Piatra Neamț este situat pe valea Bistriței, în nord-estul României. Orașul are 85.000 de locuitori si este reședința Județului Neamț. Orașul a cunoscut o dezvoltare economică remarcabilă după 2005, fiind declarat și reședința Regiunii de dezvoltare nord-est

 

 

 

Descoperirile arheologice alaturi de documentele istoricilor ne arata faptul ca regiunea geografica care inconjoara orasul Piatra-Neamt a fost locuita inca din perioada mezoliticului (aprox. 12.000 inainte de Hristos).

Cea mai veche asezare a fost descoperita la Poiana Ciresului insa dovezi ale trecutului precum bucati de ceramica, silex ale civizilizatiei Cucuteni au fost descoperite deasemenea pe Cozla, in Darmanesti, Batca Doamnei, Ciritei (P.Neamt), etc.

Orasul Piatra-Neamt are o istorie indelungata, drept dovada fiind asezarile fortificate ale geto-dacilor de la Batca Doamnei, Cozla si Calu (datand din secolul 1 inainte de Hristos), deasemenea in scrierile istoricilor aparand si denumirea de Petrodava.

Pe masura ce ne apropiem de prezent, putem gasi si alte dovezi ale existentei regiunii din care face parte orasul Piatra-Neamt si in Cronica ruseasca (1387-1392) precum si in documente care atesta existenta manastirii Bistrita. Documentar, Piatra Neamț este mentionat pentru prima data in 1387 sub numele de "Kamena" (Piatra) intr-o lista a oraselor mentinuta la zi de rusi.

Dintre documentele interne, este menţionat actul din 31 iulie 1431, prin care Alexandru cel Bun a dăruit Mănăstirii Bistriţa două prisăci şi o "casă a lui Crăciun de la Piatra", iar in 1453 primeste statutul de targ domnesc.

Evoluția așezărilor rurale a dus la formarea, începând cu a doua jumătate a sec. XIV, a primelor centre cu nuanță urbană: Piatra lui Crăciun, Roman și Neamț. Cu timpul, târgul Piatra capătă o mai mare importanță, aceasta și datorită constituirii aici a unei Curți Domnești.

 

 

Piatra Neamţ, reşedinţa judeţului Neamţ, este situat în partea de Nord-Est a României, într-una din cele mai frumoase depresiuni intramontane de la limita Carpaţilor Orientali. Aflat la confluenţa a două râuri, Cuejdiu şi Bistriţa, la o altitudine medie de 301 m, oraşul este înconjurat de munţi – Pietricica (528 m), Cozla (650m), Cernegura (850 m) şi Cârloman (617 m) şi se bucură de toate avantajele unei naturi unice, cu un climat  temperat-continental.

 

 

Datorită poziţiei sale, pe traseul unor importante rute comerciale, oraşul a cunoscut o puternică dezvoltare,         în perioada modernă, Piatra-Neamţ ajungând cel mai important centru urban din ţinutul Neamţului şi oraş reşedinţă al judeţului. Piatra Neamţ-ul zilelor noastre se remarcă prin arhitectura modernă a clădirilor sale, armonios integrată în peisajul natural, conferind oraşului un cadru peisagistic deosebit, de unde şi numele          de „Perla Moldovei".
Curtea domneasca de aici, construita de Stefan Cel Mare, este mentionata in mai multe randuri (1552, 1570, 1594). Astăzi, din complexul Curţii Domneşti nu se mai păstrează decât catedrala domnească (zidită între anii 1497-1498) şi turnul-clopotniţă (construit în 1499), cunoscut sub numele de Turnul lui Ştefan cel Mare, monument-simbol al oraşului.

 

 

citiți mai mult..

 

OraŞul Piatra NeamŢ

 

Oraşul Nostru

 

 

Viaţa Culturală

 

 

Obiective Turistice

 

 

Invăţământ

 

 

Sport

 

 

Orase Infrăţite

 

 

Localizare

 

 

Activitate Socială

 

Cum vi se pare noul site ?